mala za web

Засадени 160 садници во училишните дворови во општина Теарце

на ное 27, 19 • од

Во општина Теарце, денеска, во училиштата од пет поголеми села беа засадени 150 садници. Учениците, заедно со наставниците и претставниците од месните заедници, ги разубавија училишните дворови, едновремено подигнувајќи ја веста за зачувување на животната средина...
Pin It

Home » Активности » Засадени 160 садници во училишните дворови во општина Теарце

Во општина Теарце, денеска, во училиштата во пет поголеми села беа засадени 160 садници. Учениците, заедно со наставниците и претставниците од месните заедници, ги разубавија училишните дворови, едновремено подигнувајќи ја свеста за зачувување на животната средина.

Акцијата за засадување дрва ја спроведеоа Центарот за едукација и развој и Скаут до Теарце, во соработка на НВО Инфоцентарот, а во рамките на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“ поддржан од Меѓународната организација Улоф Палме, со средства од Шведската Влада.

77404405_2925350910822323_3150967606698049536_n 76910735_1429873077180913_6017348193577074688_o
76900426_1429871483847739_8246683945324773376_o 77391117_1429872160514338_1921408423648296960_o
78844530_2925347067489374_3169203629814972416_n 77200355_2925350704155677_4719955727278407680_n

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top