12814522_10206862793821907_7144749575818928766_n

Закани за адвокатката Даница Чадиева

на мај 9, 16 • од

Адвокатката Даница Чадиева, на својата Фејсбук страна обелодени дека е загрозена нејзината безбедност односно дека до неа стигнуваат закани од приврзаници на ВМРО-ДПМН...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Закани за адвокатката Даница Чадиева

Адвокатката Даница Чадиева, на својата Фејсбук страна обелодени дека е загрозена нејзината безбедност односно дека до неа стигнуваат закани од приврзаници на ВМРО-ДПМНЕ:

- „Еве и до мене стигнаа заканите. Ќе ме унаказеле,ќе ми ги скршеле двете нозе,раце,носот ќе ми бил пукнат,а фацата унаказена.Епа бандо од ДПМНЕ,како ви успева со секој потег да ми дадете мотив плус за делување против овој режим на секој можен начин?!Со последнава закана исто,како што велат далматинците на сињска алка „право у сриду”. Нема да ме исплашите,доаѓаат убави времиња. А вие останатите, драги мои истомисленици,ако видите некоја жена со гипс на главата, рацете и нозете на протестиве да знаете дека сум ЈАС:) Се гледаме! #НемаПравдаНемаМир.“

Чадиева на 4 мај 2016 година, во емисијата „Топ тема“ на телевизија Телма, меѓу другото, истакна дека сретнала една од судијките-кандидатки за судија во Судот за човекови права во Стразбур како излегува од општинскиот комитет на ВМРO-ДМНЕ во општина Центар. Според неа, ова не смо што е доказ дека судството е партизирано, туку претставува и основа за разрешување на судијката.

Поврзани написи

One Response to Закани за адвокатката Даница Чадиева

Scroll to top