Screenshot_120-625x320

Уранија Пировска – власта не ги почитува правата и слободите на граѓаните

на апр 29, 15 • од

На дебатата „Која е цената на слободата на изразување во Македонија?“, организирана од НВО Инфоцентарот, Уранија Пировска, од Хелсиншкиот комитет за човекови права, меѓу другото, истакна дека заради окупацијата на медиумскиот простор и заради партизираните институции, во Македонија нема основни услови да се почитуваат и да се заштитат човековите права и слободи...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » Уранија Пировска – власта не ги почитува правата и слободите на граѓаните

Дебата на НВО Инфоцентарот за слободата на изразување

На дебатата „Која е цената на слободата на изразување во Македонија?“, организирана од НВО Инфоцентарот, Уранија Пировска, од  Хелсиншкиот комитет за човекови права, меѓу другото, истакна дека заради окупацијата на медиумскиот простор и заради партизираните институции, во Македонија нема основни услови да се почитуваат и да се заштитат човековите права и слободи, како и дека власта и владејачките партии, преку институциите, не ги третираат соодветно нападите врз новинарите и активистите, па на тој начин покажуваат дека немаат волја да ја почитуваат слободата на изразување на граѓаните.

Дискусијата на Уранија Пировска, може да ја погледнете во видео материјалот објавен на порталот А1он : http://a1on.mk/wordpress/archives/484050

извор: А1он

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top