Означени Написи ‘ДИК’

  • Избори 2014: Примената на медиумските одредби од изборниот законик и работата на АВМУ, ДИК и МРТ

    на јун 11, 14 • во Граѓанска сцена

    1372944973_524900153_2-Pictures-of--Wanted-crt-tv-with-scart

    Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во рамките на програмата на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Република Македонија и Проектот за одговорни медиуми и законодавни реформи во медиумската сфера, за време на претседателските и вонредните парламентарни избори 2014, спроведе мониторинг на работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија (ДИК). Мониторинг тимот на ЦРМ, ги следеше седниците на АВМУ и на ДИК, со посебен фокус на точките кои се однесуваа на радиодифузните медиуми и изборниот процес

    Види повеќе »
Scroll to top