64775096_340733803234511_3436440244478541824_n

Работилници: Поддршка на граѓанските организации и мобилизација на граѓани

на јун 26, 19 • од

НВО Инфоцентарот во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“,  поддржаан од Олоф Палме Центар, на 21 и 26 јуни, во Теарце и Крива Паланка, реализираше работилници со активистите на граѓанските организации: ЦЕД, Скаут, Спектар, Цик-цак и Норгес Вел...
Pin It

Home » Активности, Граѓанска сцена » Работилници: Поддршка на граѓанските организации и мобилизација на граѓани

НВО Инфоцентарот во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“,  поддржаан од Олоф Палме Центар, на 21 и 26 јуни, во Теарце и Крива Паланка, реализираше две работилници со активистите на граѓанските организации: ЦЕД, Скаут, Спектар, Цик-цак и Норгес Вел. 

На работилницата во Теарце се ддефинираа проблеми  и се  креираа активности кои ќе го поттикнат граѓанското учество на локално ниво, а на работилницата во Крива Паланка се дискутираше за комуникациските вештини и алатките за пристап и мобилизација на  различни групи граѓани на локално ниво. Во дискусијата ни се приклучи и градоначалникот на Крива Паланка, поранешниот граѓански активист, Борјанчо Мицевски.

 

 

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top