06112016-Vecer-Soros1

Провладината медиумска пропаганда против Шарената револуција и активистите продoлжува!

на јун 13, 16 • од

Проследете ја рецензијата на новинарот Зоран Бојаровски, за сервисот Проверка на факти, на пропагандистичкиот текст на весникот Вечер насловен: „Џорџ Сорос пере раце од Македонија!“...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Провладината медиумска пропаганда против Шарената револуција и активистите продoлжува!

Џорџ Сорос, Фондацијата Отворено општество Македонија, граѓанските активисти и учесниците во Шарената револуција, континуирано се предмет на жестока хајка во провладините медиуми.

Тие постојано се етикатирани како платеници, шпиони, непријатели на Македонија и иницијатори на политичката криза во земјата. Во последниве неколку недели медиумската хајка е особено засилена, а дописникот на Македонската информативна агенција (МИА) во Брисел дури и директно го праша Сорос каква е неговата улога во кризата и протестите во Македонија.

Во продолжение проследете ја рецензијата на новинарот Зоран Бојаровски, за сервисот Проверка на факти, на пропагандистичкиот текст на весникот Вечер насловен: „Џорџ Сорос пере раце од Македонија!“.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top