1175552_367759826687765_514325043_n

НВО Инфоцентар: Предлозите на ВМРО-ДПМНЕ за медиумите се во спротивност со слободата на изразување!

на јан 27, 16 • од

Предлозите само покажуваат дека медиумите се еден од клучните столбови на владеењето на овој режим и дека владејачката партија нема никаква намера да се откаже од нив...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » НВО Инфоцентар: Предлозите на ВМРО-ДПМНЕ за медиумите се во спротивност со слободата на изразување!

Предлозите на ВМРО-ДПМНЕ за медиумите вклучувајќи го тука и предлогот за законско регулирање на владиното рекламирање, претставуваат уште една потврда дека за оваа власт новинарите и медиумите се само продолжена рака на огромната пропагандна машинерија која секојдневно под превезот на информации и факти, всушност на граѓаните им сервира лаги и манипулации.

Предлозите само покажуваат дека медиумите се еден од клучните столбови на владеењето на овој режим и дека владејачката партија нема никаква намера да се откаже од нив.

Не сакаме да навлегуваме подетално во коментирањето на предлозите кои се проѕирни, недоветни, па дури и небулозни, како на пример, оној за уредниците во МРТ или оној за овластените предлагачи за членови на советот на агенцијата за медиуми.

Имајќи го сето ова предвид сметаме дека за овие и вакви предлози не може и не смее да се преговара. Тие се во целосна спротивност со слободата на медиумите и слободата на изразување.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top