srednoskolci_protest

Средношколски пленум: Поради политичката криза, нема простор за нашите барања

на мај 27, 16 • од

Младинската организација People to People International Skopje во рамки на проектот „Здружени за слободно изразување“ го направи и третото интервју, овојпат со Теано Кардула и Ана Марија Милојевиќ од Средношколскиот пленум...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » Средношколски пленум: Поради политичката криза, нема простор за нашите барања

Младинската организација People to People International Skopje во рамки на проектот „Здружени за слободно изразување“ го направи и третото интервју, овојпат со Теано Кардула и Ана Марија Милојевиќ од Средношколскиот пленум.

Движење инспирирано од Студентскиот пленум, а составено од средношколци од средни училишта од цела Македонија. Со овој тип на младинско здружување, овие млади луѓе успеаја да дојдат и до преговори со Министерството за образование и наука.

За хоризонталната структура, но и за проблемите со кои се соочува во моментов Средношколскиот пленум поради политичката криза, слушнете од Теано и Ана Марија.

Во рамки на акцијата „Здружени за слободно изразување“ се прикажуваат позитивни примери на граѓанско здружување. Оваа акција се спроведува во рамки на проектот „Застапување за слобода на изразување“ на НВО Инфоцентарот и ЦРМ, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top