10922794_925262420852092_3955473680236326200_n

Поддршка и помош за семејството Кежаровски

на јан 21, 15 • од

На вчерашниот протест за поддршка на новинарот Кежаровски, активистите на АЈДЕ! – Платформа за граѓанска политика, иницираа хуманитарна акција за доброволно собирање средства за семејството Кежаровски, кое нема речиси никакви примања и се наоѓа во исклучително тешка материјална состојба...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Поддршка и помош за семејството Кежаровски

АЈДЕ! ВО СОЛИДАРНА АКЦИЈА

На вчерашниот протест за поддршка на новинарот Кежаровски, активистите на АЈДЕ! – Платформа за граѓанска политика, иницираа хуманитарна акција за доброволно собирање средства за семејството Кежаровски, кое нема речиси никакви примања и се наоѓа во исклучително тешка материјална состојба.

Учесниците на протестот покажаа голема солидарност. Им благодариме на сите  за донацијата, која наскоро ќе ѝ биде предадена на семејството Кежаровски.

За сите детали околу акцијата стоиме на располагање (ajde.org.mk@gmail.com), но притоа апелираме да се почитува дигнитетот на семејството Кежаровски.

Солидарноста е една од целите на АЈДЕ!. Ние и во иднина ќе бидеме солидарни со сите оние на кои им е потребна помош и поддршка.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top