12065929_852915088160295_8266138550618583525_n

Пировска: Студентските избори се скандал кој покажува каков е манирот на владеење во Македонија

на јун 30, 16 • од

Студентскиот пленум и неговите членови остануваат цела ноќ пред студентскиот дом “Кузман Јосифовски Питу“, каде што има огромно присуство на специјалните сили на полицијата...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Пировска: Студентските избори се скандал кој покажува каков е манирот на владеење во Македонија

Студентскиот пленум и неговите членови остануваат цела ноќ пред студентскиот дом “Кузман Јосифовски Питу“, затоа што се решени да го спречат изборниот фалсификат на Студентскиот парламент.

Директорката на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска која се наоѓа меѓу пленумците, за А1он изјави дека студентските избори се проследени со брутално крадење на гласачки кутии и гласови на студентите и де ка не може да стане збор за фер и регуларни избори. Таа најави дека Хелсиншкиот комитет ќе поведе постапка за овие случувања особено затоа што станува збор за брутален упад на власта во студентските избори: „…Ова е скандал и показател каков е манирот на владеење во Македонија“, заклучи Пировска.

Во близина на студентскиот дом има огромно присуство на специјалните сили на полицијата.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top