hera nastan

Петиција за обезбедување гинеколог во Шуто Оризари

на јун 23, 14 • од

Жените од заедницата од општина Шуто Оризари и медицинарите Роми организираат Петиција за отворање гинеколошка ординација во Шуто Оризари. Собирањето потписи почнува денеска, во 17.30 часот, на плоштадот 8ми април во општина Шуто Оризари...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Петиција за обезбедување гинеколог во Шуто Оризари

Жените од општина Шуто Оризари имаат потреба  до квалитетни и достапни услуги поврзани со нивното репродуктивно здравје, и потребата за постојан гинеколошки кабинет во општината.

За таа цел, жените од заедницата од општина Шуто Оризари и медицинарите Роми организираат Петиција за отворање гинеколошка ординација во Шуто Оризари. Собирањето потписи почнува денеска, во 17.30 часот, на плоштадот 8ми април во општина Шуто Оризари.

По тој повод, на плоштадот е организира забавно-едукативен настан, на кој граѓаните ќе имаат можност да слушнат и научат нешто повеќе за нивните права поврзани со репродуктивното здравје и да се забавуваат со бендот Шутка Рома Рап.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top