8-Patot-na-vakcinite--[-Infographicdo-26-noemvri-2021-]

Патот на вакцините до Северна Македонија: Состојба до 26 ноември 2021

на дек 10, 21 • од

Интересот на граѓаните за вакцинација континуирано се намалува...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Патот на вакцините до Северна Македонија: Состојба до 26 ноември 2021

8-Patot-na-vakcinite--[-Infographicdo-26-noemvri-2021-]

Патот на вакцините до Северна Македонија

#КовидИмунометар

Известувачки период: 27 октомври – 26 ноември 2021

Интересот на граѓаните за вакцинација континуирано се намалува

• 38.4% од населението се целосно вакцинирани (794.666 граѓани).

• 40% од населението примиле барем една доза вакцина (828.770 граѓани).

• Од 27 октомври до 26 ноември, процентот на целосно вакцинирани се зголемил за 1.1%, а со една доза за 1.2%.

• 47% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• Со една доза вакцинирани се 4.580, а со две дози 5.129 деца над 12 години.

• Се уште нема податоци колку македонски граѓани се вакцинирани во странство.

• 31% од новозаразенитe и 21% од починатите од Ковид-19, биле вакцинирани.

• Владата, ќе ги стимулира матичните лекари, со 30 денари по пациент, доколку 70% од нивните пациенти се вакцинираат.

• Пристигнати се вкупно 2.097.162 дози вакцини (без дозите на Фајзер пристигнати во октомви и ноември).

• Досега државава примила донација од 921.180 дози вакцини.

• На располагање се околу 400.000 дози вакцини Фајзер, 24.000 Астра Зенека и 5.000 Синовак.

Интегрален текст Mesecen_ImunoMetar 8_ do 26 noemvri 2021

Инфографик 08 Patot na vakcinite [ Infographicdo 26 noemvri 2021 ]

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top