20190413_123549 (1)

Обука на НВО Инфоцентар: Креативен активизам и мобилизација на граѓани

на апр 15, 19 • од

Дваесет активисти и активистки од 10 граѓански организации, во Велес, разменуваа искуства и идеи за креативно мотивирање и мобилизирање на граѓаните на локално ниво...
Pin It

Home » Активности » Обука на НВО Инфоцентар: Креативен активизам и мобилизација на граѓани

Дваесет активисти и активистки од 10 граѓански организации (ЦЕД, Скаут, Рекански бисер, ЗЕУКС Тритон, Цик-Цак, Спектар, Норге-Вел, Проект-ЕУ, Еко живот, СПО КУЛ)од Крива Паланка, Кавадарци, Неготино, Теарце, Маврово и Ростуше, заедно со обучувачот Никола Писарев, од Центарот за современи уметности (ЦАЦ), во Велес, на 13 и 14 април 2019 година, разменуваа искуства и идеи за креативно мотивирање и мобилизирање на граѓаните на локално ниво.

Ова обука ја организираше НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво”, поддржан од шведскиот Меѓународен центар „Улоф Палме”.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top