74584009_604753163599195_9222630394787004416_o

Обука за новинари: Како да се открие корупцијата во ревизорските извештаи

на ное 10, 19 • од

Новинари од десетина национални редакции кои известуваат и истражуваат за корупцијата и организираниот криминал, два дена, на 9 и 10 ноември, дискутираа за тоа како да се читаат ревизорските извештаи и како да се унапреди соработката со обвинителството...
Pin It

Home » Активности » Обука за новинари: Како да се открие корупцијата во ревизорските извештаи

Новинарите од десетина национални редакции кои известуваат и истражуваат за корупцијата и организираниот криминал, два дена, на 9 и 10 ноември, дискутираа за тоа како да се читаат ревизорските извештаи и како да се унапреди соработката со обвинителството.
Гости обучувачи беa експертот за ревизија Максим Ацески и обвинителот Бодан Лазаревски.
Обуката ја организираа НВО Инфоцентар и Транспарентност Македонија, во рамки на проектот „Граѓански организации и медиуми против корупцијата – Коалиција за нулта толеранција“, поддржан од Европската Унија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top