DSC_0822

Новинарите и ДКСК – подобра соработка за борба против корупцијата

на јун 3, 19 • од

За да ја поттикнеме соработката меѓу институциите и новинарите, на обуката покрај десетина новинари, учествуваа и четери членови на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), заедно со претседателката Билјана Ивановска. ...
Pin It

Home » Активности » Новинарите и ДКСК – подобра соработка за борба против корупцијата

На 1 и 2 јуни 2019 година, во Велес, во рамки на проектот „Граѓански организации  и медиуми против корупцијата - Коалиција за нулта толеранција“, НВО Инфоцентар во партнерство со Транспарентност Македонија, ја организираше третата обука за новинари посветена на ефикасните механизми и начини на борба против корупцијата.

За да ја поттикнеме соработката меѓу институциите и новинарите, на обуката покрај десетина новинари од националните редакции, учествуваа и четери членови на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), заедно со претседателката Билјана Ивановска. 

На обуката учествуваа и Вања Михајловска, експертка за спречување корупција и Маја Јовановска од Истражувачката новинарска лабораторија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top