12651099_10153767262072906_1272252777872962784_n

Нов протест на битолчани за спас на Офицерскиот дом

на фев 4, 16 • од

Стотици граѓани на 3 февруари, под мотото „Да им го вратиме Офицерски дом на Битола и битолчани“, мирно протестираа пред Офицерскиот дом во Битола и бараа да се стопира неговата продажба...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Нов протест на битолчани за спас на Офицерскиот дом

Стотици граѓани на 3 февруари, под мотото „Да им го вратиме Офицерски дом на Битола и битолчани“, мирно протестираа пред Офицерскиот дом во Битола и бараа објектот да се врати во владение на општината и да се стопира продажбата. Едновремено, битолчани побараа Владата да издвои буџетски средства за негова реконструкција и да му го врати поранешниот сјај.

Одлуката за продажба на Офицерскиот дом во Битола, Владата ја донесе во декември минатата година, а електронската аукција беше закажана за 19 февруари. Во меѓувреме, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски најави дека продажбата ќе биде стопирана.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top