5024972

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 16% од населението

на јул 28, 21 • од

Речиси 24% од населението примиле една доза вакцина (487.975 граѓани). Во последните седум дена процентот на целосно вакцинирани се зголемил за 3%...
Pin It

Home » Активности, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 16% од населението

 

5024972

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 19 – 26 јули 2021

 

• 16% од населението се целосно вакцинирани (330.320 граѓани).

• 23.6% од населението примиле една доза вакцина (487.975 граѓани).

• Во последните седум дена процентот на целосно вакцинирани се зголемил за 3%.

• 45% од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• Најмногу вакцинирани граѓани има во Кавадарци, а најмалку во Кичево.

• На 26 јули започна вакцинацијата во домашни услови.

• На 19 јули започна вакцинирањето на околу 2000 деца од 12 до 17 години.

• Досега пристигнати се 1.247.400 дози вакцини во државава

• Од 10 јули, нема нови пратки на вакцини.

Интегрален текст ImunoMetar 9_ 19 – 26 juli 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top