Vial with vaccine

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 34.5% од населението

на сеп 28, 21 • од

37.8% од населението примиле барем една доза вакцина (781.623 граѓани)...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 34.5% од населението

vaccine-5926664_640

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 21 – 27 септември 2021

Целосно се вакцинирани 34.5% од населението

 

• 34.5% од населението се целосно вакцинирани (714.135 граѓани).

• 37.8% од населението примиле барем една доза вакцина (781.623 граѓани).

• Од 20 до 24 септември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за 0.7%, а на целосно вакцинирани за 2.2%. • 55% од населението над 40 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• 31% од полнолетното население до 39 години примило барем една доза вакцина.

• На 27 септември започна вакцинирањето со трета доза на сите лица над 60 години, здравствените работници и најранливите категории пациенти (исклучиво Фајзер).

• 22% од новозаразените, 20% од хоспитализираните и 14% од починатите од Ковид-19, се вакцинирани. • Во државава досега се пристигнати 1.897.092 дози вакцини.

Интегрален текс на извештајот ImunoMetar 18_ 21-27 septemvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top