coronavirus-4932607_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 23% од населението

на авг 17, 21 • од

Во последните седум дена бројот на граѓани со една доза се зголемил за 2.5%, a 28.3% од населението примиле една доза вакцина...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 23% од населението

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 10 – 16 август 2021

 

coronavirus-4932607_640

• 22.8% од населението се целосно вакцинирани (471.728 граѓани).

• 28.3% од населението примиле една доза вакцина (586.384 граѓани).

• Во последните седум дена бројот на граѓани со една доза се зголемил за 2.5%.

• Во последните седум дена бројот на целосно вакцинирани се зголемил за 2.2%.

• 50% од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• Зголемениот број вакцинирани се должи на најавата за нови рестриктивни мерки.

• Гевгелија и Кавадарци имаат највисок процент полнолетно население со прва доза.

• Најнизок процент полнолетно население со прва доза има во Гостивар и Дебар.

• 10% од новозаразените се вакцинирани со две дози вакцина.

• Во државава има 1.719.460 дози вакцини.

Интегрален текст ImunoMetar 12_ 10 – 16 avgust 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top