ImunoMETAR [ Nedelen COVER ]-06

Неделен #КовидИмунометар: Целосно се вакцинирани 11% од населението

на јул 6, 21 • од

Досега, 17% од населението примило една доза вакцина , а 23.3% се пријавиле за вакцинација на vakcinacija.mk...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно се вакцинирани 11% од населението

 

ImunoMETAR [ Nedelen COVER ]-06

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 28 јуни – 5 јули 2021

 

• 11% од населението се целосно вакцинирани (227.851 граѓани) .

• 17.3% од населението се вакцинирани со една доза (358.686 граѓани).

• 23.3% од населението се пријавиле за вакцинација на vakcinacija.mk.

• Бројот на пријавени граѓани се зголемил за само 1%.

• За 3% е зголемен бројот на граѓани кои примиле прва доза (59.389).

• Досега во државава пристигнаа 1.147.400 дози вакцини.

• На 5 јули започна вакцинацијата на вработените во училиштата.

Интегралниот текст  на ImunoMetar 7_28 juni – 5 juli 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top