covid19-5235146_640

Мониторинг на медиумите (јули 2021): Многу прилози, малку експерти и анализи за вакцинацијата

на авг 24, 21 • од

Министерството за здравство и министерот Филипче и натаму се најчестиот извор на информации. Како соговорници – експерти, во медиумите се интервјуираат и се цитираат само неколку доктори и специјалисти...
Pin It

Home » Активности, Важни, Ковид Имунометар, Мониторинг на Медиуми » Мониторинг на медиумите (јули 2021): Многу прилози, малку експерти и анализи за вакцинацијата

Monitoring na mediumi [ Infographic 07_2021 ]

#КовидИмунометар

Мониторинг на медиуми (јули 2021)

Вакцинацијата против Ковид-19 

Анализата на медиумското известување во текот на јули ги покажа следниве тенденции:

• Вакцинацијата против Ковид-19 останува најзастапена тема во медиумите.

• Министерството за здравство и министерот Филипче и натаму се најчестиот извор на информации.

• Како соговорници – експерти, во медиумите се интервјуираат и се цитираат само неколку доктори и специјалисти.

• И во јули, новинарите беа главно фокусирани на бројот на вакцинирани и ефикасноста на вакцините против новите соеви на коронавирусот.

• Се известуваше и за теренската вакцинација, како и за почетокот на имунизацијата на децата од 12 до 17 години.

• Се зголеми бројот на новинарски прилози посветени на антиваксерството.

Интегрален текст на извештајот: Monitoring_mediumi_vakcina_No4_juli 2021

Инфографик во пдф. формат Monitoring na mediumi [ Infographic 07_2021 ]

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top