Monitoring na mediumi [ Infographic 08_2021 ]

Мониторинг на медиуми (август 2021): Вакцинацијата против Ковид-19

на сеп 22, 21 • од

Главни теми: Новите протоколи и процентот на вакцинирани меѓу новозаболените...
Pin It

Home » Активности, Ковид Имунометар, Мониторинг на Медиуми » Мониторинг на медиуми (август 2021): Вакцинацијата против Ковид-19

Monitoring na mediumi [ Infographic 08_2021 ]

#КовидИмунометар

Мониторинг на медиуми (август 2021): Вакцинацијата против Ковид-19

Главни теми: Новите протоколи и процентот на вакцинирани меѓу новозаболените

Анализата на медиумското известување во текот на август ги покажа следниве тенденции:

  • Вакцинацијата против Ковид-19 останува најзастапена тема во медиумите.
  • Министерството за здравство и министерот Филипче и натаму се најчестиот извор на информации.
  • Во фокусот се ефикасноста на вакцините, процентот на имунизирани граѓани, како и процентот на вакцинирани меѓу новозаболените
  • Значителен дел од вестите се поврзани со економските последици од рестриктивните мерки.
  • Новинарите известуваа и за вакциналниот сертификат.
  • Крајот на август го обележаа прилози за почетокот на учебната година и протоколите за физичко следење на наставата.
  • Владината кампања „Вакцинирај се“, опозицијата ја оцени како задоцнета и скапа.
  • Се зголеми бројот на новинарски прилози кои известуваа за активностите на антиваксерите, благодарение на нивните протести во државава.

Интегрален текст на извештајот: Monitoring_mediumi_vakcina_No5 avgust 2021

Инфографик во пдф. формат Monitoring na mediumi [ Infographic 08_2021 ]

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top