1

Младите во акција: Исчистена пешачка патека во Ростуше

на окт 19, 19 • од

Четириесетина млади од Ростуше на 18 октомври ја исчистија пешачката патека во близина на селото...
Pin It

Home » Активности, Граѓанска сцена » Младите во акција: Исчистена пешачка патека во Ростуше

Четириесетина млади од Ростуше заедно со НВО Инфоцентарот, граѓанската организација Рекански бисер, општината и јавните претпријатија, на 18 октомври го искористија убавото есенско време и здружено ја исчистија пешачката патека во близина на селото.

Оваа акција која има за цел да ја зајакне свеста на младите и граѓаните за потребата од заштита на животната средина. се организираше во рамки на проектот „Активни граѓани и партципативна демократија на локално ниво“, поддржан од Меѓународниот центар Олоф Палме од Шведска.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top