download

Масовен протест на авто-школите пред Владата

на јан 11, 16 • од

Авто-школите бараат поништување на одлуката со која се воведе снимање на канидатите за време на обуката за возење...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Масовен протест на авто-школите пред Владата

Здружението на авто-школи, на 1а јануари 2016, пред Владата на РМ организираше мирен непартиски протест против, како што објави на Фејсбук, нелогичното, неуставното, неевропското, техничкото и персоналното невозможно законско решение во Законот за безбедност на патиштата со кое се налага обуката на кандидатот за возач и возачот-инструктор да се снима со двострана камера, која снима и напред и назад.

Според законското решение, снимката за секој кандидат се чува 90 дена.

Компаниите бараат поништување на одлуката со која се воведе снимање на канидатите за време на обуката за возење.

На протестот присуствуваа возачи од 125 авто-школи во Македонија од вкупно 140, кои со автомобили ги блокираа Партизански одреди  и Илинденска.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top