Protokol-MK thumb

КОВИД-19 Протокол за безбедно попишување на терен

на мар 23, 21 • од

Попишувањето ќе се спроведува преку интервјуа „лице в лице“ во домовите на граѓаните, но може и надвор – двор, тераса, веранда, пред влезовите на зградите. Процедурата за попишување ќе трае во просек 20 минути. Попишувањето на терен ќе се одвива според следниве препорачани мерки: Интегралниот текст на Протоколот за превентивни мерки на Комисијата за заразни [&hellip...
Pin It

Home » Активности » КОВИД-19 Протокол за безбедно попишување на терен

Попишувањето ќе се спроведува преку интервјуа „лице в лице“ во домовите на граѓаните, но може и надвор – двор, тераса, веранда, пред влезовите на зградите.

Процедурата за попишување ќе трае во просек 20 минути.

Попишувањето на терен ќе се одвива според следниве препорачани мерки:

Protokol-MK

Интегралниот текст на Протоколот за превентивни мерки на Комисијата за заразни болести и на Владата може да го најдете на следниов линк: https://popis2021.stat.gov.mk/Upatstva/Covi19Protokol_mk.pdf

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top