background_facebook_ref_sp_launching

Конкурс за нов циклус стипендии за студенти Роми

на мај 13, 14 • од

Ромскиот образовен фонд/Програмата за стипеднирање (РЕФ/ПС) објави конкурси за новиот циклус на стипендии наменети за студенти Роми...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Конкурс за нов циклус стипендии за студенти Роми

Ромскиот образовен фонд/Програмата за стипеднирање (РЕФ/ПС) објави конкурси за новиот циклус на стипендии наменети за студенти Роми на додипломски, последипломски и докторски студии кои студираат во државни и акредитирани универзитети во: Албанија, Боцна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Молдавија, Романија, Русија, Словачка, Турција и Украина.

Со цел да се овозможи помош при процесот на електронско (on-line) аплицирање, РЕФ/ПС овозможи дополнителни информации и Упатство за пријавување за секоја од Програмските Шеми, кои ќе ги најдете на следниов линк.

извор: Ромски образовен фонд

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top