13260196_1070916482975332_2738181152284869281_n

Казна од 1300 евра за тројца штипски „шарени револуционери“

на јун 23, 16 • од

Прекршочните казни ќе бидат платени од граѓанскиот солидарен фонд на Шарената револуција...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Казна од 1300 евра за тројца штипски „шарени револуционери“

Полициската репресија врз учесниците во Шарената револуција продолжува.

Тројца „шарени револуционери“ од Штип, на 22 јуни беа повикани на информативен разговор во полиција.

Како што информираа на своите Фејсбук профили, активистите Горан Трајков, Трајче Стојчевски и Борче Арсовски Органџиски добиле прекршочни казни во висина од 1.300 евра.

Казните ќе бидат платени од граѓанскиот солидарен фонд на Шарената револуција.

На фотографијата: Горан Трајков

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top