3

Извештај за граѓанското општество во Источна Европа и Балканот

на окт 23, 19 • од

Тројца долгогодишни вработени во фондацијата во САД го разгледуваат наследството и влијанието на ова финансирање и развиваат серија лекции за практичарите кои сакаат да разберат кои се најдобрите начини за опстојување на граѓанското општество на долг рок...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Извештај за граѓанското општество во Источна Европа и Балканот

По 1990 година, американските и европските фондации и владини агенции инвестираа во серија партнерства и фондови за поддршка на граѓанското општество во Централна и Источна Европа, Балтикот, Балканот и Црното Море.

Анализата на долгорочното влијание на овие инвестиции е круцијално, особено затоа што многу политичари од овие региони ја засилуваат својата реторика против цивилното општество.

Тројца долгогодишни вработени во фондацијата во САД го разгледуваат наследството и влијанието на ова финансирање и развиваат серија лекции за практичарите кои сакаат да разберат кои се најдобрите начини за опстојување на граѓанското општество на долг рок.

Извештајот на Бери Габерман, Мерил Совнер и Вилијам Муди може да го најдете на овој линк.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top