?????

Испитување на јавното мислење за работата на АВМУ и АЕК

на јун 27, 19 • од

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, во рамките на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch II“ спроведоа анкетно истражување за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), како и задоволството на граѓаните од цените и квалитетот на услугите во мобилната телефонија и интернетот...
Pin It

Home » Активности » Испитување на јавното мислење за работата на АВМУ и АЕК

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, во рамките на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch II“ спроведоа анкетно истражување за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), како и задоволството на граѓаните од цените и квалитетот на услугите во мобилната телефонија и интернетот.

Анкетно истражување е спроведено на репрезентативен примерок (1202 испитаници) во Република Северна Македонија, во периодот 16 февруари – 7 март 2019 година.

Ставови на граѓаните за работата на АВМУ и АЕК - 2019        Ставови на граѓаните за работата на АВМУ и АЕК - 2019 - Инфографик

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top