Повик за доделување грантови на граѓански организации

на мар 15, 18 • од

Нов повик за доделување грантови за граѓански организации за акции поврзани со прибирање, обработка и анализа на податоци од локален, регионален или од национален интерес, за областите кои што се фокус на нивниот интерес и работење...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Повик за доделување грантови на граѓански организации

Logoa-NOVO-MK

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) во соработка со НВО Инфоцентар и БИРН Македонија во рамките на проектот „Истражувачко новинарство за поттикнување реформи“, финансиран од Европската Унија преку програмата за поддршка на граѓанскиот сектор и слободата на медиумите 2014, објавуваат повик за доделување грантови за граѓански организации за акции поврзани со прибирање, обработка и анализа на податоци од локален, регионален или од национален интерес, за областите кои што се фокус на нивниот интерес и работење.

Предвидено е да се доделат осум (8) мали грантови во износ до 3.000 евра по грант(во денарска противвредност до 184.000 денари). Вкупниот износ на повикот изнесува 24.000 евра.

Апликациите да се достават до април 2018 година. Активностите треба да се спроведуваат во период од 1 мај 2018 – 31 октомври 2018 година.

Проектна документација и детални упатсва за пополнување:

Повик за доделување грантови_ IPA2012-CSO-02

Прилог 1_Образец за пријавување_IPA2012_CSO-02

Приол 2_Буџет_IPA2012_CSO-02

Прилог 3_Опис на проектот

Поврзани написи

One Response to Повик за доделување грантови на граѓански организации

Scroll to top