images

Генерален штрајк на судската администрација

на мар 23, 16 • од

Судската администрација, на 23 март 2016, започна тридневен генерален штрајк кој се одвива од 10.30 до 12.30 часот пред зградите на судовите. Во петок, на 25 март, судските службеници ќе протестираат пред Собранието, Владата и  Министерството за правда...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Генерален штрајк на судската администрација

Судската администрација, на 23 март 2016, започна тридневен генерален штрајк кој се одвива од 10.30 до 12.30 часот пред зградите на судовите. Во петок, на 25 март, судските службеници ќе протестираат пред Собранието, Владата и  Министерството за правда.

Синдикатот на судската администрација, најави дека штрајкувачите бараат да им се врати старото работно време од 7.30 до 15.30 часот, да им се зголемат платите, да им се испатат ветените зголемувања и да се одлободат од  задолжителното тестирање.

Според законските обврски, за време на штрајкот, во судoвите ќе се работат само итните и притворските предмети.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top