Posts Tagged ‘ЦИВИЛ’

 • CIVIL visited by Police

  on May 22, 15 • in Civil Scene, Advocacy for Freedom of Expression

  safe_image

  "We would not like to consider the questions that were raised during yesterday’s “informative talk”, which was performed by the police during their visit to CIVIL, as a form of pressure and we hope that, nevertheless, it was just an isolated and random visit. However, we do feel the need of informing the public about this close encounter, given the general situation“ is stated in the press release from

  Read More »
 • (Македонски) РЕФЕРЕНДУМ ЗА ГТЦ: Отворен повик до членовите и поддржувачите на ЦИВИЛ

  on Apr 16, 15 • in Civil Scene

  11045417_1580224362256059_5698636871351315519_o

  (Македонски) ЦИВИЛ ќе го набљудува спроведувањето на Референдумот за задржување на изгледот на ГТЦ кој ќе се одржи на 26 април 2015 година. За таа це, Цивил ги повикува сите членови и поддржувачи да се пријават во тимот за набљудување најдоцна до петок, 17 април. За пријавување, потребна е кратка биографија (не подолга од 1 стр.), вклучително и број на лична карта и кратко мотивациско писмо. Бројот на слободни места во набљудувачкиот тим е ограничен

  Read More »
 • Freedom of Speech and Media in Macedonia: Challenges and Solutions

  on Oct 13, 14 • in Civil Scene

  freedom-of-speech-and-media-ilustr-2-470x246

  CIVIL and Friedrich Ebert Stiftung organize a discussion on Freedom of Speech and Media in Macedonia: Challenges and Solutions on Wednesday, October 15 at GEM Club (Skopje Old Town), beginning at 11:30

  Read More »
 • (Македонски) Промовиран изборниот извештај на ЦИВИЛ

  on Jul 10, 14 • in Civil Scene

  diskvalifikuvana demokratija

  (Македонски) Синоќа, во ГЕМ клубот се одржа промоцијата на публикацијата Избори 2014: Дисквалификувана демократија, во издание на Цивил. Промоцијата беше придружена со отворање изложбата на артефакти и стрип експонати во голем формат, инспирирани од ликови и настани поврзани со годинешниве парламентарни и претседателски избори. Изложбата ќе трае до 11 јули, секој ден од 12 до 20 часот

  Read More »
Scroll to top