Posts Tagged ‘АВМУ’

 • (Македонски) АВМУ во 2015 ќе потроши повеќе од 2 милиони евра за нов деловен објект и за мебел

  on Dec 23, 14 • in Civil Scene

  header_logo

  (Македонски) Според годишниот финансиски план, АВМУ планира да инкасира еден милион денари од камати во тековната година. ЦРМ потсетува дека Агенцијата во неколку наврати во текот на 2014 година, орочуваше средства, но дискусијата и одлуките за тоа се одвиваа зад затворени врати и надвор од очите на јавноста односно јавноста не знае во кој износ, во која банка и под кои услови се орочени средствата на АВМУ

  Read More »
 • (Македонски) МРТ, АВМУ и МИОА – мора да бидат потранспарентни!

  on Aug 8, 14 • in Civil Scene

  MDC_MK

  (Македонски) Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во периодот од март до јули 2014 година, следејќи ја примената на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ЗААМУ) и Законот за медиуми (ЗМ), ја набљудуваше работата на Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), на Собранието на Република Македонија, на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА), како и на Македонската радиотелевизија (МРТ)

  Read More »
 • (Македонски) Избори 2014: Примената на медиумските одредби од изборниот законик и работата на АВМУ, ДИК и МРТ

  on Jun 11, 14 • in Civil Scene

  1372944973_524900153_2-Pictures-of--Wanted-crt-tv-with-scart

  (Македонски) Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во рамките на програмата на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Република Македонија и Проектот за одговорни медиуми и законодавни реформи во медиумската сфера, за време на претседателските и вонредните парламентарни избори 2014, спроведе мониторинг на работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија (ДИК). Мониторинг тимот на ЦРМ, ги следеше седниците на АВМУ и на ДИК, со посебен фокус на точките кои се однесуваа на радиодифузните медиуми и изборниот процес

  Read More »
 • Law on Audio and Audiovisual Media Services Makes Forays Into the Editorial Policies of The Media

  on May 23, 14 • in Civil Scene

  modern-television-streaming-21103836

  The Media Development Center (MDC) believes that the Law on Audio and Audiovisual Media Services (LAMS) makes serious forays into the independent editorial policies of broadcasting organizations in the Republic of Macedonia

  Read More »
Scroll to top