6040b951-20a2-4f2c-97b9-0dda475019b7-1536x1152

Еко акција

на дек 27, 21 • од

Во рамките на малата акција ,,Креативен еко активизам” поддржана од ,,НВО Инфоцентарот” од Скопје беше спроведена мала еко акција во с.Ростуше. На еко акцијата учествуваа млади волонтери од Маврово и Ростуше. Еко акцијата беше спроведена во с.Ростуше односно на паркингот кај старата општина, околу домот на културата и просторот пред средното општинско училиште ‘Маврово и [&hellip...
Pin It

Home » Активности » Еко акција

6040b951-20a2-4f2c-97b9-0dda475019b7-1536x1152Во рамките на малата акција ,,Креативен еко активизам” поддржана од ,,НВО Инфоцентарот” од Скопје беше спроведена мала еко акција во с.Ростуше. На еко акцијата учествуваа млади волонтери од Маврово и Ростуше.

Еко акцијата беше спроведена во с.Ростуше односно на паркингот кај старата општина, околу домот на културата и просторот пред средното општинско училиште ‘Маврово и Ростуше’.

Целта на оваа акција беше да се поттикнат младите активно да се вклучат во заштитата на животната средина и воедно да се даде симболичен старт на ,,Еко Патролата” која ќе биде формирана во месец јануари и ќе биде составена од млади и членовите на нашето здружение, а истата ќе има за цел да го спречи прекумерното фрлање на џебен отпад на улиците, како и детектирањето на најголемите проблеми и нудењето на решенија за намалување на дивите депонии во нашата општина.

54b7922a-488e-4863-a154-3d91c3afabea-1536x1152Акцијата е дел од проектот Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво, поддржан од Меѓународниот центар Улоф Палме.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top