345553-1zzOB81427086380

Дебата: Каков медиумски систем ѝ е потребен на Македонија?

на апр 1, 15 • од

Центарот за развој на медиуми, на 2 април 2015 година, четврток, во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум 2), во Скопје, со почеток во 11 часот, организира двочасовна дебата на тема: Каков медиумски систем ѝ е потребен на Македонија...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Дебата: Каков медиумски систем ѝ е потребен на Македонија?

Центарот за развој на медиуми, на 2 април 2015 година, четврток, во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум 2), во Скопје, со почеток во 11 часот, организира двочасовна дебата на тема: Каков медиумски систем ѝ е потребен на Македонија?

Имајќи ја предвид актуелната политичка состојба, како и состојбата со медиумите и новинарството во државата, учесниците на дебатата ќе дискутираат за тоа кои се основните предуслови и услови за воспоставување систем кој ќе обезбеди слободно функционирање и развивање на медиумите како и, слободно и професионално практикување на новинарската професија во Македонија.

Во дискусијата која ќе ја модерира Ида Протуѓер Вељковиќ, ќе учествуваат: Саше Димовски, Горан Гаврилов, Зоран Фидановски, Бранко Героски, Зоран Бојаровски, Сашо Орданоски, Сефер Тахири и Петрит Сарачини.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top