94610

24 вести: Јубилеј од неуспешниот попис

на окт 14, 14 • од

Точно три години од пропаднатиот попис и цели 14 години од последното спроведување на најголемата статистичка операција, Македонија и натаму останува единствена земја во Европа која нема направено попис. И по толку време останува нејасно зошто во земјава се уште не се спроведува попишувањето, дали е тоа поради немањето доволно капацитет или пак отсуство на политичка волја...
Pin It

Home » Активности » 24 вести: Јубилеј од неуспешниот попис

Прилог на 24 вести (11.10.2014)

Точно три години од пропаднатиот попис и цели 14 години од последното спроведување на најголемата статистичка операција, Македонија и натаму останува единствена земја во Европа која нема направено попис. И по толку време останува нејасно зошто во земјава се уште не се спроведува попишувањето, дали е тоа поради немањето доволно капацитет или пак отсуство на политичка волја.

Неколку невладини организации изминатите неколку месеци спроведоа кампања за потребата од што поитно спроведување на пописот, но, како што вели Бејкова не наишле на поддршка од власта. Повеќе во прилогот на 24 вести.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top