Архива за јануари, 2021

 • Дебата: Законот за инспекциски надзор и општинските инспекции

  на јан 31, 21 • во Активности

  Screenshot (64)

  НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Граѓански мониторинг на локалните инспекторати“, поддржан од Амбасадата на САД, на 29 јануари 2021 година, организираше јавна дебата: „Една година од Законот за инспекциски надзор - искуството на инспекциските служби во општините“

  Види повеќе »
 • Состојбите со корупцијата во РСМ: Февруари – октомври 2020

  на јан 13, 21 • во Анализи

  zero tolerance for corruption 1

  Во рамките на проектот “Граѓанските институции и медиуми против корупцијата – Коалиција за нулта толеранција”, поддржан од Европската унија, се изработи мониторинг извештај за состојбите со корупцијата во Република Северна Маедонија. Извештајот претставува преглед на активностите и дејствијата преземени од страна наДржавната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), во периодот од февруари 2020 до октомври 2020 – период кој секарактеризира со одржување на вонредните парламентарни избори за пратеници воСобранието на Република Северна Македонија, како и појавата и ескалирањето напандемијата предизвикана со вирусот COVID 19. Извештајот е подготвен со финансиска поддршка од Европската Унија. За содржината

  Види повеќе »
Scroll to top