Архива за август, 2014

 • МРТ, АВМУ и МИОА – мора да бидат потранспарентни!

  на авг 8, 14 • во Граѓанска сцена

  MDC_MK

  Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во периодот од март до јули 2014 година, следејќи ја примената на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ЗААМУ) и Законот за медиуми (ЗМ), ја набљудуваше работата на Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), на Собранието на Република Македонија, на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА), како и на Македонската радиотелевизија (МРТ)

  Види повеќе »
 • Повик за учество на граѓански организации во проектот Мрежа 23

  на авг 6, 14 • во Граѓанска сцена

  rsz_23

  Повик на ЕПИ, ХКМ и ЦУП за доделување на грантови за граѓански организации во рамките на проектот „Мрежа 23“.Грантовите се однесуваат на следењето и евалуацијата на политиките во рамки на Поглавјето 23 за пристапувањето во ЕУ – правосудство и темелни права

  Види повеќе »
Scroll to top