Архива за февруари, 2013

 • Анализа на работењето и на програмите на МРТ – ЈАВЕН СЕРВИС НА ГРАЃАНИТЕ?

  на фев 28, 13 • во Активности, Анализи, Публикации, Слобода за слободата на изразување

  MRT analiza

  Анализата „МРТ – јавен сервис на граѓаните?“ е обид да се утврди дали и колку Македонската телевизија ги исполнува функциите на јавен радиодифузен сервис и, секако, да поттикне јавна општествена дебата за улогата и функционирањето на јавниот радиодифузен сервис во Република Македонија. НВО Инфоцентарот, во партнерство со Центарот за развој на медиуми, во периодот септември 2012 – јануари 2013 година, направи длабинска анализа на работењето на Македонската радиотелевизија (МРТ) и на нејзините телевизиски програми: МРТ1, МРТ2 и Собраниски канал

  Види повеќе »
 • Натамошно влошување на слободата на медиумите и слободата на изразување

  на фев 14, 13 • во Мониторинг на Медиуми

  television-media-technology-8243523

  Медиумско огледало, јануари – февруари 2013 НВО Инфоцентарот, со финансиска поддршка на Фондацијата отворено општество Македонија (ФООМ), во рамките на програмата „Медиумско огледало“, спроведе мониторинг на информирањето на медиумите за теми и настани поврзани со слободата на медиумите и слободата на изразување. Овој извештај се однесува на периодот 1 јануари – 6 февруари 2013 година и вклучува: седум дневни весници („Утрински весник“; „Дневник“; „Вест“; „Вечер“; „Нова Македонија“, „Фокус“ и „Ден “), централните информативни емисии на седум телевизии со национална и сателитска концесија („24  Вести“; „Канал 5“; „Сител“; „Телма“; „МРТ1“; „Алфа“ и „АлсатМ“) и шест информативни интернет портали

  Види повеќе »
Scroll to top