Архива за февруари, 2011

 • Мониторинг на информирањето на медиумите за случаите „А1“ и „ МПМ“

  на фев 10, 11 • во Мониторинг на Медиуми

  5148

  Генерална оцена на анализата е дека почитувањето на вистината и точното информирање на јавноста, како првенствени професионални начела на информативните медиуми, беа сериозно прегазени

  Види повеќе »
 • Дебата: Медиумската војна ја намалува довербата кај публиката

  на фев 7, 11 • во Мониторинг на Медиуми

  Во светло на актуелните случувања на македонската медиумска сцена, а по повод објавувањето на резултатите од мониторингот на медиуми посветен на информирањето за случаите А1 и МПМ, спроведен од НВО Инфоцентарот и Центарот за нови медиуми, на 3 февруари во ГЕМ клубот, се одржа дебатата „Медиумската војна ја намалува довербата кај публиката“. Според комуникологот и автор на анализата,Сеад Џигал, генерална оцена е дека почитувањето на вистината и точното информирање на јавноста, како првенствени професионални начела на информативните медиуми, беа сериозно прегазени. Роберто Беличанец истакна дека последниве случувања на македонската медиумска сцена се врв на актуелниот политички

  Види повеќе »
Scroll to top