Архива за декември, 2009

  • Мониторинг на медиуми „Време е за ЕУ“: Спорот за името најприсутна тема во 2009

    на дек 28, 09 • во Мониторинг на Медиуми

    unnamed (2)

    Медиумите голем дел од содржините му ги посветија на прашањето за името. Медиумите интензивно ги пренесуваа пораките и изјавите на претставниците на меѓународната заедница, а пред се на претставниците на ЕУ, го анализираа и коментараа влијанието на спорот за името врз добивањето датум за пристапни преговори и отворено се залагаа за решавање на спорот во интерес на европската иднина на Македонија. Анализата на мониторираните написи во медиумите ни овозможува со сигурност да констатираме дека медиумите, т.е. новинарите беа единствените кои во овој период иницираа дебата за прашањето за името и придонесоа граѓаните да добијат повеќе информации за ставовите на

    Види повеќе »
Scroll to top