Архива за април, 2009

  • Медиумите се сомневаат во политичкиот интегритет и идентитет на новиот претседател

    на апр 15, 09 • во Мониторинг на Медиуми

    unnamed (2)

    Анализирајќи ги првичните реакции на опозицијата и експертската јавност по изборот на Ѓорге Иванов за претседател, медиумите се фокусираа на две клучни прашања – легитимитетот и авторитетот на идниот претседател. Сите медиуми ја нотираа слабата излезеност на албанското гласачко тело во вториот круг на Претседателските избори. Медиумите со големо внимание го опсервираа постигнатиот договор меѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ за соработка во вториот круг на претседателските и локалните избори

    Види повеќе »
Scroll to top