Архива за декември, 2007

  • Полтичката елита – виновна за застојот на евроинтеграциите

    на дек 4, 07 • во Мониторинг на Медиуми

    unnamed (6)

    Во Македонија, според медиумите, нестабилноста и кризата во политичкиот процес, дезориентираноста на Владата, како и нестабилните односи во владејачката коалиција, се последица од неколку негативни фактори: асиметрични односи меѓу партнерите во власта (при што, се истакнува дека Груевски е заложник на Тачи), аферата со неуспешната продажба на ТЕЦ „Неготино“, неможноста да се усогласат теснопартиските интереси при дооформувањето на составот на Републичкиот судски совет

    Види повеќе »
Scroll to top