Архива за мај, 2007

 • МЕДИУМСКО ОГЛЕДАЛО, април 2007: Тачи го урива угледот на Груевски

  на мај 30, 07 • во Мониторинг на Медиуми

  Владата спроведува политика која неповолно се одразува врз напредокот на македонските евроинтеграциски процеси. Дополнителен придонес за критиките од Брисел претставуваат разрешувањата односно разместувањето на вработените во Секторот за евроинтеграции, поведението на ДПА, пред се на Мендух Тачи, непродуктивниот политички дијалог со ДУИ, како и проблемите на релација премиер - претседател. Ова се само дел од констатациите на медиумите во Македонија, изнесени во најновиот извештај на „Медиумското огледало“

  Види повеќе »
 • МЕДИУМСКО ОГЛЕДАЛО, март 2007: Односите претседател – премиер, минус за Македонија пред ЕУ

  на мај 3, 07 • во Мониторинг на Медиуми

  Сите медиуми во Македонија го следат и го констатираат хроничниот проблемна недостиг од „нормална“ кохабитација меѓу Премиерот и Претседателот на државата. Проблемите на кохабитацијата, според медиумите, претставуваат само уште еден „минус“ за Македониja пред ЕУ. За повеќето медиуми, тоа е доказ дека постојат пропусти во функционирањето на институциите

  Види повеќе »
Scroll to top