Архива за ноември, 2006

  • Затегнатите меѓуетнички односи ја забавуваат евгроинтеграцијата на Македонија!

    на ное 8, 06 • во Мониторинг на Медиуми

    “Медиумското огледало“ констатира континуирано опаѓање на медиумската популарност на актуелните владини потези во тековниот политички процес. Владата на ВМРО-ДПМНЕ и коалициските партнери ниту приближно ја немаат медиумската наклонетост каква што Коалицијата „За подобра Македонија“ ја имаше непосредно пред и во периодот на одржувањето на парламентарните избори во јули годинава.   Еден дел од медиумите кои се склони да критикуваат, негативно ги вреднуваат новите измени и предлог-законските решенија на новата влада, вклучувајќи ги и кадровските промени во државните институции. Другиот дел, пак, покрај овие причини, острината на критиката ја поткрепуваат и со интензивирањето на затегнатоста во меѓуетничките односи

    Види повеќе »
Scroll to top