vaccine-5926664_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 38.6% од населението

на дек 10, 21 • од

Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 1 – 6 декември 2021 Целосно се вакцинирани 38.6% од населението Кратко резиме • 38.6% од населението се целосно вакцинирани (798.539 граѓани). • 40.2% од населението примиле барем една доза вакцина (832.931 граѓани). • Од 27 ноември до 2 декември, процентот на вакцинирани со една [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 38.6% од населението

vaccine-5926664_640

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 1 – 6 декември 2021

Целосно се вакцинирани 38.6% од населението

Кратко резиме

• 38.6% од населението се целосно вакцинирани (798.539 граѓани).

• 40.2% од населението примиле барем една доза вакцина (832.931 граѓани).

• Од 27 ноември до 2 декември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за 0.2%, а исто толку и на целосно вакцинирани граѓани.

• Интересот на граѓаните за прва вакцина и натаму е мал.

• 57% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• Трета доза вакцина примиле 77.382 граѓани.

• 20% од населението постаро од 60 години примиле трета доза вакцина.

• 31% од новозаразенитe и 21% од починатите од Ковид-19 биле вакцинирани.

• Во тек е уништување на 13.000 вакцини Фајзер заради поминат рок.

Интегрален текст ImmunoMeter 28_ 1 – 6 December, 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top