5024972

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 38.1% од населението

на ное 24, 21 • од

Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 16 – 23 ноември 2021 Целосно се вакцинирани 38.1% од населението Кратко резиме • 38.1% од населението се целосно вакцинирани (789.905 граѓани). • 39.7% од населението примиле барем една доза вакцина (822.751 граѓани). • Од 14 до 21 ноември, процентот на вакцинирани со една доза [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 38.1% од населението

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 16 – 23 ноември 2021

Целосно се вакцинирани 38.1% од населението

Кратко резиме

• 38.1% од населението се целосно вакцинирани (789.905 граѓани).

• 39.7% од населението примиле барем една доза вакцина (822.751 граѓани).

• Од 14 до 21 ноември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за 0.4%, а на целосно вакцинирани за 0.2%.

• Интересот на граѓаните за прва вакцина и натаму е исклучително мал. • Tрета доза примиле 63.137 граѓани. • 47% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 57% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• 31% од новозаразенитe, 23% од хоспитализираните и 20% од починатите од Ковид-19, биле вакцинирани.

• Комисијата за заштита од заразни болести препорача нови мерки за сите вработени во јавниот сектор.

• На 19 ноември, пристигнаа 200.070 дози Фајзер како донација од Полска.

• Нема информации колку и какви вакцини се на располагање, ниту дали, на кои и на колкав број вакцини им истекува рокот.

Интегрален текст ImmunoMeter 26_ 16 – 23 November, 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top