Doctors studying statistics of coronavirus

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.7% од населението

на ное 9, 21 • од

Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 2 – 8 ноември 2021 Целосно се вакцинирани 37.7% од населението • 37.7% од населението се целосно вакцинирани (780.456 граѓани). • 39.1% од населението примиле барем една доза вакцина (809.293 граѓани). • Од 1 до 7 ноември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.7% од населението

Doctors studying statistics of coronavirus

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 2 – 8 ноември 2021

Целосно се вакцинирани 37.7% од населението

• 37.7% од населението се целосно вакцинирани (780.456 граѓани).

• 39.1% од населението примиле барем една доза вакцина (809.293 граѓани).

• Од 1 до 7 ноември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани, исто така, за 0.2%.

• Интересот на граѓаните за прва вакцина и натаму е исклучително мал.

• 46% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 54% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• 28% од новозаразените, 22% од хоспитализираните и 18% од починатите од Ковид-19, се вакцинирани.

Интегрален текст ImunoMetar 24_ 2 – 8.11.2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top