woman-getting-vaccine-shot-by-doctor

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.1% од населението

на окт 26, 21 • од

Woman photo created by freepik – www.freepik.com Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 19 – 25 октомври 2021 Целосно се вакцинирани 37.1% од населението • 37.1% од населението се целосно вакцинирани (767.800 граѓани). • 38.7% од населението примиле барем една доза вакцина (800.718 граѓани). • Од 17 до 21 октомври, процентот [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.1% од населението

woman-getting-vaccine-shot-by-doctor

Woman photo created by freepik – www.freepik.com

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 19 – 25 октомври 2021

Целосно се вакцинирани 37.1% од населението

• 37.1% од населението се целосно вакцинирани (767.800 граѓани).

• 38.7% од населението примиле барем една доза вакцина (800.718 граѓани).

• Од 17 до 21 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.1%, а на целосно вакцинирани 0.4%.

• Трета доза примиле 5.666 граѓани.

• Интересот на граѓаните за вакцинирање e исклучително мал и во континуитет опаѓа.

• 46% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 54% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• Целосно се вакцинирани 4.638 деца на возраст од 12 до 18 години.

• 26% од новозаразените, 24% од хоспитализираните и 17% од починатите од Ковид-19, се вакцинирани.

Интегрален текст ImunoMetar 22_ 19 – 25 oktomvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top