konferencija 2

Завршна конференција: Младите против предрасудите

на ное 30, 20 • од

Влора Младински Центар од Албанија, во партнерство со Тимочки Клуб од Србија и НВО Инфоцентар од Северна Mакедонија, на 30 ноември 2020, преку платформата Зум, ја организираа завршната конференција на проектот #НадминувањеГраници / #ChallengingBorders. На конференцијата „Младите против предрасудите“ преку педесетина млади од Северна Македонија, Албанија и Србија ги споделија своите искуства и стекнати знаења [&hellip...
Pin It

Home » Активности » Завршна конференција: Младите против предрасудите

Влора Младински Центар од Албанија, во партнерство со Тимочки Клуб од Србија и НВО Инфоцентар од Северна Mакедонија, на 30 ноември 2020, преку платформата Зум, ја организираа завршната конференција на проектот #НадминувањеГраници / #ChallengingBorders.

На конференцијата „Младите против предрасудите“ преку педесетина млади од Северна Македонија, Албанија и Србија ги споделија своите искуства и стекнати знаења низ проектот, и ги промовираа своите заеднички достигнувања.

Верувајќи дека интеркултурното учење и дијалог се неопходни за да се намалат предрасудите, трите партнерски организации им дадоа можност младите во регионот да ги срушат предрасудите, да промовираат меѓукултурен дијалог и да ја прифатат и слават различноста.

konferencija 1

konferencija 3

 

 

 

 

 

 

 

Конференцијата е завршна активност на проектот #ChallengingBorders, на НВО Инфоцентарот и партнерските организации: Влора Младински Центар од Албанија и Тимочки Клуб од Србија, финансиски поддржан од Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) и Фондот на Обединетите нации за градење мир (UN PBF).

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top